Planul strategic al satului

5 Apr 2012

A fost lansat planul strategic de dezvoltare a satului Ineşti

A fost lansat planul strategic de dezvoltare a satului Ineşti

În cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc recent la primăria Ineşti, raionul Teleneşti, a fost prezentat planul strategic de dezvoltare socio–economică şi de mediu a localităţii pentru perioada 2012-2017. Planul a fost elaborat în mod participativ de către o echipă de coordonare desemnată de Asociaţia Obştească „Concordia”, care activează în această localitate.

La întrunire au participat consilieri locali, conducători ai instituţiilor bugetare, reprezentanţi ai mass-media locale.

Eugenia Roşca, directoarea AO „Concordia” a remarcat, că planul se bazează pe necesităţile localităţii, care au fost divizate pe domenii, ţinându-se cont de strategiile de dezvoltare a întregului raion. Participarea reprezentanţilor comunităţii la elaborarea planului, a spus dna Roşca, trebuie să contribuie la consolidarea parteneriatului între administraţia publică locală, societatea civilă şi agenţii economici din partea locului în ce priveşte soluţionarea problemelor comunitare.

Planul a fost elaborat de 9 experţi locali, inclusiv Tudor Roşca, şeful Inspecţiei ecologice Teleneşti, Loreti Anton, şeful Secţiei economie a CR Teleneşti, Maria Vleju, şef-adjunct al DGÎTS Teleneşti şi conţine peste 20 de domenii de activitate, printre care managementul deşeurilor, deschiderea unor noi locuri de muncă prin organizarea unor întreprinderi de artizanat, fabricarea materialelor de construcţie, afaceri în agricultură, dezvoltarea potenţialului turistic al localităţii, etc., a remarcat dna Roşca.

Ludmila Manole, primarul localităţii a menţionat că nici o localitate nu se poate dezvolta fără un plan bine pus la punct şi a urat echipei de implementare mult succes, garantând că administraţia publică locală va susţine în totul implementarea acestui plan.

Faptul că anul trecut în Ineşti au apărut pe lume 38 de nou-născuţi, mai mulţi ca în ultimii ani, dovedeşte că localitatea are viitor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s